Αντλία θερμότητας και fan coils σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη (Θόδωρος Παπαδόπουλος)

Αντλία θερμότητας και fan coils σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη (Θόδωρος Παπαδόπουλος)

Σε μια σύγχρονη και ιδανική λύση για την ανακαίνιση του συστήματος θέρμανσης και ψύξης του διαμερίσματος του στη Θεσσαλονίκη προχώρησε ο κ. Θόδωρος Παπαδόπουλος. 

Αντλία θερμότητας στη Θεσσαλονίκη

Οι αντλίες θερμότητας τύπου monoblock, όπως αυτές που εισάγει η ADTHERM, έχουν ως πλεονέκτημα οτι δεν καταλαμβάνουν χώρο στο εσωτερικό της οικίας και έχουν χαμηλό κόστος εγκατάστασης και σύνδεσης.

Έπειτα από μελέτη του χώρου και υπολογισμό των θερμικών αναγκών από μηχανολογο της ADTHERM, προτάθηκε η τοποθέτηση μιας αντλίας θερμότητας και τριών fan coils δαπέδου slim, που θα παρέχουν θέρμανση και ψύξη στο διαμέρισμα, με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας και με κόστος εγκατάστασης που θα αποσβεστεί άμεσα.

Το παλιό σώμα καλοριφέρ (φέτες) στην κουζίνα αντικαταστάθηκε από ένα fan coil που θα παρέχει θέρμανση-ψύξη

\

Τα fan coils συνδέθηκαν με νέες σωληνώσεις χαλκού, όπως διακρίνεται στη φωτογραφία

Ολοκληρωμένη η εγκατάσταση του fan coil στην κουζίνα του διαμερίσματος

Το διαμέρισμα θερμαίνονταν μέσω του κεντρικού λέβητα πετρελαίου και κατά την ανακαίνιση του αποκόπηκε από τις σωληνώσεις και αυτονομήθηκε, με νέο δίκτυο από χαλκοσωλήνες για τη σύνδεση της αντλίας και των fan coils, τα οποία τοποθετήθηκαν στις θέσεις των σωμάτων καλοριφέρ που προϋπήρχαν.

Το σώμα καλοριφέρ στο σαλόνι… 

… και στη θέση του το νέο fan coil που εγκαταστάθηκε

Τα fan coil slim που εισάγει η ADTHERM έχουν πάχος μόλις 13 εκατοστά και μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε σε ένα χώρο, χωρίς να τον επιβαρύνουν αισθητικά. Παράλλη, χάρη στην υψηλή τεχνολογία τους είναι σχεδόν αθόρυβα στη λειτουργεία, με μόλις 25 dB στην υψηλή σκάλα (HIGH)! Ακόμη, διαθέτουν ενσωματωμένο ηλεκτρονικό χειριστήριο, τηλεχειριστήριο και μια τρίοδη βάνα, που προσφέρει απόλυτη αυτονομία και μεγαλύτερη ακόμη εξοικονόμηση ενέργειας.

Το σώμα καλοριφέρ στο υπνοδωμάτιο…

… και το fan coil που τοποθέτησε αντ’ αυτού το εξειδικευμένο συνεργείο της ADTHERM

Η αντλία θερμότητας ADGREEN 9 KW, με συμπιεστή PANASONIC τοποθετήθηκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και συνδέθηκε με τα fan coils για θέρμανση και ψύξη και το μπόιλερ λεβητοστασίου για την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης.

Η αντλία θερμότητας συνδέθηκε με το μπόιλερ λεβητοστασίου που βρίσκονταν στο πατάρι του διαμερίσματος για να παράγει ζεστά νερά χρήσης στους ενοίκους

Το κόστος αγοράς του εξοπλισμού και των εργασιών κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, για τα δεδομένα της εγκατάστασης και για την οικονομία που θα παρέχει στο εξής για θέρμανση και ψύξη.

Βρείτε και εσείς μια σύγχρονη και οικονομική λύση για την οικία σας, με ένα τηλεφώνημα στην ADTHERM

(23510 28624, 23510 26796 & 2310 729814)