Αντλία θερμότητας στην Καστοριά σε σώματα καλοριφέρ (Κώστας Παπαγιάννης)

Αντλία θερμότητας στην Καστοριά σε σώματα καλοριφέρ (Κώστας Παπαγιάννης)

Την εργονομία και την οικονομία που προσφέρει μια αντλία θερμότητας απολαμβάνει από τον φετινό χειμώνα ο κ. Κώστας Παπαγιάννης από την Καστοριά, ο οποίος στο πλαίσιο του προγράμματος “Εξοικονομώ κατ’ οίκον”, προχώρησε σε εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης της οικίας του στην πόλη της Καστοριάς, επιλέγοντας να τοποθετήσει μια αντλία θερμότητας ΚΚ, που εισάγει στην Ελλάδα η ADTHERM.

Η αντλία θερμότητας ισχύος 17 KW τοποθετήθηκε στο ισόγειο της κατοικίας (εμβαδού 110 τ.μ.) και συνδέθηκε με δοχείο αδράνειας, το οποίο προυπήρχε στην εγκατάσταση, που λειτουργούσε με λέβητα πετρελαίου. Η αντλία θερμαίνει τα σώματα καλοριφέρ της οικίας, ενώ αποθηκεύει και ζεστό νερό χρήσης στο μπόιλερ λεβητοστασίου, εξυπηρετώντας έτσι κάθε ανάγκη της οικογένειας του κ. Παπαγιάννη.

Αντλία θερμότητας στην Καστοριά

Και όλα αυτά βέβαια με την οικονομία που εγγυάται μια αντλία θερμότητας, η οποία μπορεί να ξεπεράσει και το 60% σε σχέση με τα κόστη πετρελαίου.

Η ADTHERM αποτελεί μια από τις πρωτοπόρους εταιρίες στον ελλαδικό χώρο στην εγκατάσταση αντλιών θερμότητας, ακόμη και στις πλέον ψυχρές περιοχές της χώρας, καθώς από το 2009 μέχρι σήμερα μετρά πλήθος εγκαταστάσεων σε πόλεις όπως το Διδυμότειχο,η Ορεστιάδα, τα Γρεβενά, το Άργος Ορεστικό, η Καστοριά, η Δράμα κ.α.