Επαγγελματικές εφαρμογές από την ΑDTHERM: Λέβητας πέλλετ για τη θέρμανση λαδιού πρέσας για καπλαμάδες

Επαγγελματικές εφαρμογές από την ΑDTHERM: Λέβητας πέλλετ για τη θέρμανση λαδιού πρέσας για καπλαμάδες

Δύο χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας συμπλήρωσε ο λέβητας πέλλετ 45 kw που εγκατέστησε η ADTHERM στο εργοστάσιο επεξεργασίας καπλαμά Αφοί Φράντζιου στο 12 χλμ. Λάρισας-Θεσ/νίκης

Ο λέβητας προορίζεται για τη θέρμανση του λαδιού που χρησιμοποιεί η πρέσα η οποία στεγνώνει την κόλλα στον καπλαμά (η θερμοκρασία της πλάκας φτάνει του 100 με 110 βαθμούς Κελσίου). Πρόκειται για το βασικό κομμάτι της παραγωγής του εργοστασίου, που πέτυχε τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας με την χρήση λέβητα πέλλετ, η οποία έφτασε το 75% σε σχέση με την κατανάλωση ρεύματος! 

Ο λέβητας πέλλετ ADGREEN 45 kw στο εργοστάσιο επεξεργασίας καπλαμά των αδερφών Φράντζιου στην Λάρισα

Β. Φραντζής: Αξιοπιστία και οικονομία με τον λέβητα πέλλετ

Η μαρτυρίου του Θόδωρου Φράντζιου, υπευθύνου παραγωγής του εργοστασίου, είναι ενδεικτική: “Έχουμε μείνει απόλυτα ικανοποιημένη από τη λειτουργία του λέβητα πέλλετ που εγκατέστησε η ADTHERM στο εργοστάσιο μας για την θέρμανση της πρέσας λαδιού. Η γραμμή παραγωγής μας λειτουργεί για περίπου 10 ώρες το 24ωρο, πέντε ημέρες τη βδομάδα και αυτά τα δύο χρόνια ο λέβητας δεν μας άφησε ούτε λεπτό χωρίς ενέργεια. Είχαμε προβλέψει να διατηρήσουμε παράλληλα συνδεδεμένη την πρέσα και με το ρεύμα, όπως λειτουργούσε πριν, αλλά δεν χρειάστηκε να δουλέψει ποτέ ξανά έτσι”. 

“Μειώσαμε το κόστος ενέργειας κατά 75%

Ο κ. Φράντζιος, εκτός από την αξιοπιστία, στάθηκε και στην μεγάλη οικονομία που έκανε ο λέβητας πέλλετ ADGREEN 45 kw: “Πετύχαμε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων, αφού βάσει των υπολογισμών μας από τα περίπου 800 ευρώ που καταναλώναμε μηνιαίως σε ηλεκτρικό ρεύμα για τη λειτουργία της πρέσας (κατανάλωνε 36 kw/h), έχουμε μειώσει το κόστος στα περίπου 200 ευρώ, όσα δηλαδή απαιτούνται για τα 800 κιλά πέλλετ που καίμε”!