Νέος καυστήρας βιομάζας πολλαπλών καυσίμων ADGREEN DOUBLE

Νέος καυστήρας βιομάζας πολλαπλών καυσίμων ADGREEN DOUBLE

Νέος καυστήρας ADGREEN DOUBLE
Νέος καυστήρας ADGREEN DOUBLE

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περίοδος δοκιμών του νέου καυστήρα πολλαπλών καυσίμων βιομάζας ADGREEN DOUBLE που εισάγει η ADTHERM από την Ιταλία. Ο “διπλός”, όπως φανερώνει και η ονομασία του καυστήρας, επιτρέπει την ταυτόχρονη καύση δύο καυσίμων, του διαδεδομένου πέλλετ από ξύλο μαζί με άλλες μορφές βιομάζας, καθώς και σπόρους καλαμποκιού! 

Με αυτό τον τρόπο καύσης επιτυγχάνουμε ακόμη μεγαλύτερη οικονομία ενέργειας, αφού χρησιμοποιούμε φθηνότερα του πέλλετ ξύλου καύσιμα, κάποια εκ των οποίων μερίδα των καταναλωτών μπορεί να παράγει η ίδια, όπως το καλαμπόκι!

O νέος καυστήρας ADGREEN DOUBLE καίει τα... πάντα!

Η φιλοσοφία λειτουργίας του καυστήρα DOUBLE βασίζεται σε πιστοποιημένη πατέντα, με την οποία τοποθετείται στον καυστήρα μια εισαγωγή με δύο χοάνες, στις οποίες καταλήγουν δύο κοχλίες, οι οποίοι αντλούν αυτόματα καύσιμο είτε από μια δεξαμενή χωρισμένη στα δύο (όπως αυτή της δοκιμής μας) ή από δύο ανεξάρτητες δεξαμενές (για μεγαλύτερη αυτονομία). Με τις ρυθμίσεις του καυστήρα επιτυγχάνουμε την αυτόματη ανάμειξη του υλικού που καταλήγει προς καύση.

Στα πρώτα λεπτά από την έναυση ο καυστήρας τροφοδοτείται αποκλειστικά από πέλλετ ξύλου, που επιτρέπει ένα εύκολο και απρόσκοπτο άναμμα και εφόσον επιτύχουμε σταθεροποίηση της φλόγας, τότε αρχίζει η τροφοδοσία και της εναλλακτικής μορφής βιομάζας.

Με το κουμπί που διακρίνετε κοιτώντας δεξιά τον καυστήρα ρυθμίζουμε την αναλογία που θέλουμε στη μείξη των υλικών (70%-30% σε κουκούτσι ελιάς ή άλλα οργανικά υλικά και πέλλετ ξύλου, καθώς και 30%-70% σε σπυρί καλαμποκιού και πέλλετ).

Ένα τάισμα από τους κοχλίες κατέληξε σε γυάλινο δοχείο για να φανεί η αναλογία πέλλετ ξύλου και σπυριών καλαμποκιού που χρησιμοποιείται κατά την καύση

Αξίζει να σημειωθεί οτι το καλαμπόκι πέραν της χαμηλότερης μέσης τιμής αγοράς του ανά κιλό σε σχέση με το πέλλετ ξύλου, έχει και μεγαλύτερη θερμογόνο δύναμη, καθιστώντας ακόμη πιο συμφέρουσα οικονομικά τη χρήση του

Το κόστος αγοράς του καυστήρα DOUBLE δεν υπερβαίνει κατά πολύ των υπολοίπων μοντέλων που διαθέτει στην γκάμα της η ADTHERM. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας τηλεφωνήσετε για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες ή να μας επισκεφθείτε για να δείτε τη λειτουργία του ζωντανά! 

Κλείστε ραντεβού και παρακολουθείστε ένα δοκιμαστικό άναμμα… Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Πατήστε εδώ και παρακολουθείστε το βίντεο της δοκιμαστικής καύσης:

http://www.youtube.com/watch?v=RiADsA095ZM&feature=player_embedded