Λέβητες ADGREEN στην Καστοριά και στο Άργος Ορεστικό

Λέβητες ADGREEN στην Καστοριά και στο Άργος Ορεστικό

Λέβητες ADGREEN στην Καστοριά και το Άργος Ορεστικό

Δύο από τις εγκαταστάσεις θέρμανσης που έχει κάνει στην περιοχή της Καστοριάς επιθεώρησε η ADTHERM, διαπιστώνοντας την εύρυθμη, αποδοτική και οικονομική λειτουργία τους.

 Γιώργος Χριστόπουλος, Καλοχώρι Καστοριάς – Λέβητας πέλλετ ADGREEN 45 kw

Λέβητας πέλλετ ADGREEN 45 kw στο Καλοχώρι Καστοριάς

Τον δύσκολο περσινό χειμώνα στην περιοχή της Καστοριάς αντιμετώπισε η οικογένεια του Γιώργου Χριστόπουλου, που θέρμανε αποτελεσματικά και με σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας την κατοικία της, εμβαδού 135 τ.μ. στο Καλοχώρι Καστοριάς.

Με καταναλώσεις πετρελαίου που ξεπερνούσαν τους 2,5 τόνους ο κ. Χριστόπουλος χρειάστηκε τον περσινό χειμώνα, που όπως εξομολογήθηκε ήταν ο μακρύτερος και πιο βαρύς εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή, περίπου 7 τόνους πέλλετ. Με θερμοκρασίες στο σπίτι του μονίμως πάνω από τους 20 βαθμούς πέτυχε και ικανοποιητική θέρμανση, αλλά και μείωσε σημαντικά το κόστος θέρμανσης του.

Η εγκατάσταση του λέβητα πέλλετ ADGREEN στην οικία του κ. Χριστόπουλου έγινε τον Φεβρουάριο του 2011

 

Νίκος Μπάτσιος, Άργος Ορεστικό – Λέβητας ξύλου ADGREEN 45 kw

Λέβητας ξύλου ADGREEN 45 kw στο Άργος Ορεστικό
Λέβητας ξύλου ADGREEN 45 kw στο Άργος Ορεστικό

 

Πλήρη απόσβεση του κόστους εγκατάστασης πέτυχε από τον πρώτο χειμώνα λειτουργίας του λέβητα ξύλου ADGREEN ο μηχανικός αυτοκινήτων Νίκος Μπάτσιος. Η τοποθέτηση έγινε τον Οκτώβριο του 2011 σε δύο κατοικίες συνολικού εμβαδού 170 τ.μ. (115 + 55), που είχαν μονίμως θερμοκρασίες άνω των 25 βαθμών Κελσίου!

Ο κ. Μπάτσιος όπως ανέφερε έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος με την απόδοση και την εξοικονόμηση ενέργειας που πέτυχε με τον ξυλολέβητα ADGREEN, ο οποίος υποκατέστησε τον λέβητα πετρελαίου, αλλά και το τζάκι ανοικτού τύπου που λειτουργούσαν για τις δύο κατοικίες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του (δεν είχε ακριβή εικόνα για τους τόνους ξύλου που κατανάλωσε) το κόστος θέρμανσης του σε σχέση με το πετρέλαιο έπεσε κάτω από το μισό, επιτρέποντας του μέσα σε μερικούς μόνο μήνες να αποσβέσει τα χρήματα που διέθεσε για την αγορά και την εγκατάσταση του λέβητα ξύλου ADGREEN. Και αυτό μάλιστα σε έναν ιδιαίτερα βαρύ χειμώνα, που όπως παραδέχθηκε απαίτησε αρκετά υψηλότερη εσωτερική θερμοκρασία στα σπίτια του και επομένως περισσότερες ώρες λειτουργίας για τον λέβητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που έδειξε συχνά ο υδράργυρος στο Άργος Ορεστικό (-15 με -20).

Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση και την εξοικονόμηση ενέργειας του λέβητα ξύλου ADGREEEN δηλώνει ο Νίκος Μπάτσιος
Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση και την εξοικονόμηση ενέργειας του λέβητα ξύλου ADGREEEN δηλώνει ο Νίκος Μπάτσιος

Δείτε στο άλμπουμ περισσότερες εγκαταστάσεις της ADTHERM