Καυστήρας πέλλετ ADGREEN OVEN 100 KW σε αρτοποιείο στο Βόλο (Γιώργος Τζήκας)

Καυστήρας πέλλετ ADGREEN OVEN 100 KW σε αρτοποιείο στο Βόλο (Γιώργος Τζήκας)

Παραδοσιακό ψωμί στην πέτρα, με άριστης ποιότητας ψήσιμο και μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων παράγει από τον Ιανουάριο του 2013 ο κ. Γιώργος Τζήκας, στο φούρνο που διατηρεί στον Βόλο (οδός Πατριάρχου Γρηγορίου). 

Ο φούρνος του κ. Γιώργου Τζήκα στον Βόλο
Ο φούρνος του κ. Γιώργου Τζήκα στον Βόλο

Καυστήρας ADGREEN 100 KW σε αρτοποιείο στον Βόλο

Δεξαμενή πέλλετ τοποθετημένη στο πατάρι
Δεξαμενή πέλλετ τοποθετημένη στο πατάρι του φούρνου και κάθετη μεταφορά του υλικού μέσω σωλήνα στον καυστήρα

Ο συνεργάτης της ADTHERM στην περιοχή, Νίκος Τσιοκάρας, εγκατέστησε έναν καυστήρα πέλλετ ADGREEN OVEN 100 ΚW στη θέση του πετρελαίου, φροντίζοντας παράλληλα για τους αυτοματισμούς και τις κατασκευές που θα κατέστησαν πλήρως λειτουργική και χρηστική τη μετατροπή.  

Καυστήρας ADGREEN 100 KW σε φούρνο στο Βόλο

Σύμφωνα με τον αρτοποιείο τα κόστη λειτουργίας σε καύσιμο μειώθηκαν κατά 70% με τη χρήση του καυστήρα πέλλετ και ήδη έχει αποσβέσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο λειτουργίας σημαντικό μέρος της δαπάνης εγκατάστασης του αυτοκαθαριζόμενου ιταλικού καυστήρα ADGREEN ΟVEN, ο οποίος προορίζεται για φούρνους.

H φλάντζα του θαλάμου καύσης και η μπούκα με τη σχάρα του καυστήρα