Τα δοχεία αδρανείας ADTHERM, είναι δοχεία για την αποθήκευση ζεστού νερού για συστήµατα θέρµανσης .

Δοχεία Αδρανείας Buffer Διαθέτουν µόνωση από υψηλής ποιότητας πολυουρεθάνη πάχους 100 mm για ελαχιστοποίηση των θερµικών απωλειών. Τα δοχεία AD-H διαθέτουν επιπλέον και σταθερό εσωτερικό εναλλάκτη για σύνδεσή τους και με ηλιακούς συλλέκτες. Τα δοχεία AD-S, είναι δοχεία για την αποθήκευση ζεστού νερού για συστήµατα θέρµανσης και έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν µε λέβητα, αντλία θερµότητας, εξωτερικό εναλλάκτη ή οποιαδήποτε άλλη εξωτερική πηγή παραγωγής ζεστού νερού.Παρέχονται σε κατακόρυφη διάταξη και είναι εξοπλισμένα με αναμονές για όλες τις απαραίτητες υδραυλικές συνδέσεις. Διαθέτουν επίσης εσωτερική και εξωτερική αντιδιαβρωτική προστασία με γαλβανισμό σε διάλυμα ψευδαργύρου.
Το επάνω και κάτω μέρος καλύπτεται από θερμο-πλαστικούς πάτους και είναι κατάλληλα για τοποθέτηση και σε εξωτερικό χώρο.
Το δοχείο αδρανείας ( buffer ) συνδέεται εν σειρά με τον λέβητα (σε λέβητα πετρελαίου, φυσικού αερίου, λέβητα πέλλετ – βιομάζας, ξυλολέβητα, αντλία θερμότητας) ή και με τους ηλιακούς συλλέκτες.
Πρόκειται για ένα δοχείο με πολύ καλή θερμομόνωση, ώστε να διατηρεί την υψηλή θερμοκρασία του νερού . Ο σκοπός του δοχείου αδρανείας είναι να αποθηκεύει ζεστό νερό όταν αυτό παράγεται κατά τη λειτουργία του λέβητα κάθε τύπου, αντλία θερμότητας, ή του ηλιακού συλλέκτη ..

Με τα δοχεία αδρανείας ADTHERM επιτυγχάνονται τα εξής :

Πιο ομαλή και οικονομική διαχείριση της ενέργειας του λέβητα, ειδικά για στερεά καύσιμα.

Λειτουργία με σταθερή θερμοκρασία στο λέβητα και στο δίκτυο θέρμανσης.

Αύξηση ισχύος του συστήματος.

Ασφάλεια έναντι υπερθέρμανσης λέβητα στερεών καυσίμων.

Δυνατότητα σύνδεσης αυτονομιών σε λέβητα στερεών καυσίμων.

Δυνατότητα εκμετάλευσης της ηλιακής ενέργειας.