Λέβητας πελλετ BIOMAX σε μονοκατοικία στον Ευαγγελισμό του Δήμου Ελασσόνας

Λέβητας πελλετ BIOMAX σε μονοκατοικία στον Ευαγγελισμό του Δήμου Ελασσόνας

Λέβητας πελλετ BIOMAX σε μονοκατοικία στον Ευαγγελισμό του Δήμου Ελασσόνας

Ο αυτόματου καθαρισμού λέβητας BIOMAX τοποθετήθηκε σε μονοκατοικία 140τ.μ. στο χωριό Ευαγγελισμός του δήμου Ελασσόνας. Την εγκατάσταση ανέλαβε εξολοκλήρου συνεργείο της ADTHERM και περιελάμβανε την παράλληλη σύνδεση του λέβητα biomax με τον υπάρχον χαλύβδινο λέβητα πετρελαίου. Για την αυτονομία της οικίας χρησιμοποιήθηκαν οι δύο θερμοστάτες χώρου που προϋπήρχαν ενώ για την αλλαγή από πετρέλαιο σε πελλετ γίνεται με ένα μεταγωγικό διακόπτη.

Οι λέβητες BIOMAX έχουν ενσωματωμένη την δεξαμενή πελλετ στο επάνω μέρος, με χωρητικότητα 100 κιλά. Το λογισμικό είναι της εταιρείας FUMIS με το έξυπνο χειριστήριο-οθόνη αφής, που ενημερώνει τον χρήστη για όλες τις φάσεις λειτουργίας του λέβητα. Ο εναλλάκτης θερμότητας που είναι η καρδία του συστήματος, είναι κατασκευασμένος από 5 χιλιοστά υψηλής ποιότητας χάλυβα με κάθετες διαδρομές και ενσωματωμένους τους επιβραδυντές καυσαερίων που εκτός από την υψηλή απόδοση που προσφέρουν, κάνουν και τον αυτοκαθορισμό μέσο της παλινδρόμησης. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του BIOMAX είναι ότι η λειτουργία του δεν επηρεάζεται από την ποιότητα των πελλετ. Έτσι ο ιδιοκτήτης της κατοικίας μπορεί να χρησιμοποιεί και κατώτερης ποιότητας πελλετ ξύλου που τις περισσότερες φορές είναι πιο οικονομικα.

Η ραγδαία αύξηση του πετρελαίου δημιούργησε την ανάγκη για εναλλακτικές μορφές θέρμανσης. Συμφέρουσα και αποδοτική λύση είναι η χρήση του πελλετ με τους νέας γενιάς αυτοκαθαριζόμενους λέβητες BIOMAX. Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων λόγω της υψηλής απόδοσης (Κλάση 5), προσφέρουν σύγχρονες λειτουργίες όπως η απομακρυσμένη διαχείριση μέσο εφαρμογής APP στο smartphone.