Τα 7 βήματα που απαιτούνται για να συνδεθείτε με το δίκτυο φυσικού αερίου στην Κατερίνη

Τα 7 βήματα που απαιτούνται για να συνδεθείτε με το δίκτυο φυσικού αερίου στην Κατερίνη

Τα 7 βήματα που απαιτούνται για να συνδεθείτε με το δίκτυο φυσικού αερίου στην Κατερίνη

Στην Κατερίνη υπάρχει σύστημα υπογείων σωλήνων μέσης και χαμηλής πίεσης της δημόσιας επιχείρησης δικτύων διανομής αερίου Α.Ε (ΔΕΔΑ) και οι καταναλωτές μπορούν πλέον να κάνουν αίτηση, προκειμένου να συνδεθούν με το δίκτυο αερίου.

Η πρώτη φάση του προγράμματος έχει ξεκινήσει άμεσα με την κατασκευή νέων συνδέσεων καταναλωτών ενώ αναμένεται και η δεύτερη φάση όπου θα πραγματοποιηθεί η επέκταση του δικτύου στην πόλη της Κατερίνης.

Το πρόγραμμα συνδέσεων της ΔΕΔΑ έχει συνολικό προϋπολογισμό 900.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια της εταιρείας.

Παρακάτω θα δείτε τα 7 απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε προκειμένου να συνδεθείτε με το δίκτυο της ∆Ε∆Α.

1. Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Υποβάλλετε συμπληρωμένη την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος ηλεκτρονικά ή με φαξ. Το έντυπο είναι αναρτημένο στον ιστότοπο της ∆Ε∆Α ή σας το αποστέλλουμε https://www.deda.gr/img/Forma_ekdilosis_endiaferontos.docx. Η ∆Ε∆Α εξετάζει αν το ακίνητό σας είναι σε δρόμο από τον οποίο διέρχεται δίκτυο αερίου και σας στέλνει την Αίτηση Σύνδεσης και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Αν το ακίνητό σας δεν βρίσκεται σε δρόμο με δίκτυο αερίου, τότε η Εκδήλωση Ενδιαφέροντος φυλάσσεται από τη ∆Ε∆Α και ενημερώνεστε όταν τα νέα δίκτυα πλησιάζουν στην περιοχή σας.

2. Αίτηση Σύνδεσης
Υποβάλλετε συμπληρωμένη την Αίτηση Σύνδεσης μαζί με δικαιολογητικά που απαιτούνται. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι αναρτημένα στον ιστότοπο της ∆Ε∆Α, αλλά μπορούμε να σας τα στείλουμε και ταχυδρομικά. Η ∆Ε∆Α ορίζει ραντεβού μαζί σας για να συναποφασίσουμε τη θέση που θα τοποθετήσουμε τον μετρητή σας.

3. Έντυπο Μελέτης και Έντυπο Προσφοράς
H ∆Ε∆Α συμπληρώνει το Έντυπο Μελέτης για τη θέση του μετρητή, η οποία συμφωνείται με τον τελικό πελάτη και το μηχανικό σας και σας αποστέλλει το Έντυπο της Προσφοράς μαζί με την Προτεινόμενη Σύμβαση Σύνδεσης.

4. Σύνταξη Μελέτης
Αναθέτετε τη σύνταξη μελέτης της εσωτερικής εγκατάστασης στο ακίνητό σας, σε διπλωματούχο ή τεχνολόγο μηχανικό. Η ∆Ε∆Α ελέγχει και θεωρεί τη Μελέτη.

5. Κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης
Αναθέτετε την κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης του ακινήτου σας, σε αδειούχο εγκαταστάτη .Η ∆Ε∆Α διενεργεί αυτοψία στην εγκατάσταση για να πιστοποιήσει το «καλώς έχειν».

6. Υπογραφή της Σύμβασης Σύνδεσης
Υπογράφετε τη Σύμβαση Σύνδεσης που σας έχει στείλει η ∆Ε∆Α και αφού καταθέσετε το ποσό που ενδεχόμενα να έχει προκύψει για τη σύνδεσή σας, η ∆Ε∆Α συνδέει το ακίνητό σας με το δίκτυο αερίου.

7. Ενεργοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ενεργοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης είναι η ύπαρξη συμβολαίου προμήθειας φυσικού αερίου.

Δείτε το χάρτη με το δικτύου χαμηλής πίεσης φυσικού αερίου της Κατερίνης
Τα 7 βήματα που απαιτούνται για να συνδεθείτε με το δίκτυο φυσικού αερίου στην Κατερίνη

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία σύνδεσης, αλλά και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα της ΔΕΔΑ www.deda.gr ή να επισκεφθείτε στο κατάστημα μας που βρίσκεται στην Τερζοπούλου 8 στην Κατερίνη με τηλέφωνο 23510 26796 . Αν θέλετε να σας βοηθήσουμε στις απορίες σας σχετικά με την διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου στην Κατερίνη, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εδώ.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη στον ιστότοπο μας