Αντλία θερμότητας σε σώματα καλοριφέρ στα Τρίκαλα (Νεκτάριος Μαγειριάς)

Αντλία θερμότητας σε σώματα καλοριφέρ στα Τρίκαλα (Νεκτάριος Μαγειριάς)

Σε μία ακόμη εγκατάσταση αντλίας θερμότητας στην Θεσσαλία προχώρησε η ADTHERM – Αναστασιάδης Δημήτριος Α.Ε., που τοποθετεί αντίες στην ευρύτερη περιοχή για περισσότερα από πέντε χρόνια ( Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Πύλη, Πρίνο, Καρδίτσα, Παλαμά, Λάρισα, Βόλο κ.α.).

Η αντλία θερμότητας της σειράς ΚΚ (παραγωγή ζεστού νερού θερμοκρασίας 60 βαθμών Κελσίου), ισχύος 14 KW, τοποθετήθηκε στην οικία του κ. Νεκτάριου Μαγειριά στα Τρίκαλα. Το σπίτι, με εμβαδό 110 τ.μ., θερμαίνονταν μέχρι πρότινος με μια σόμπα λέβητα πέλλετ, η οποία ήταν συνδεδεμένη με το δίκτυο των καλοριφέρ και το μπόιλερ για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

 αντλία θερμότητας σε καλοριφερ

Ο ιδιοκτήτης αναζήτησε πλέον της οικονομίας στα καύσιμα, την οποία είχε εξασφαλίσει και με τη σόμπα πέλλετ, την εργονομία και τη λειτουργικότητα στο σύστημα θέρμανσης του, για αυτό και κατέφυγε στη λύση της αντλίας θερμότητας, την οποία προμηθεύτηκε από τον συνεργάτη της ADTHERM στην περιοχή, κ. Σταύρο Πελεκάνη.

Η αντλία θερμότητας τοποθετήθηκε στο μπαλκόνι της οικίας και συνδέθηκε με το υδραυλικό σύστημα, τα θερμαντικά σώματα καλοριφέρ και το μπόιλερ για Ζ.Ν.Χ.

Στο εξής ο κ. Μαγειριάς θα απολαμβάνει τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, τη σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων στο επίπεδο που πιστοποιημένα και βάσει μελετών από ανεξάρτητους φορείς (δείτε σχετικά μελέτη του τμήματος λεβήτων και ατμολεβήτων του Εθνικού Μετσόβειο Πολυτεχνείου για το κόστος θέρμανσης) προσφέρει η αντλία θερμότητας, καθώς και τα άλλα πλεονεκτήματα που αφορούν τον άκοπο τρόπο λειτουργίας της, τα σχεδόν μηδενικά κόστη συντήρησης και την ευελιξία στον τρόπο αποπληρωμής του κόστους θέρμανσης, βάσει των δυνατοτήτων που προβλέπονται από τον πάροχο (ΔΕΗ).