Αντλία θερμότητας σε ξενοδοχείο στο Διδυμότειχο (ΕΡΜΗΣ)

Αντλία θερμότητας σε ξενοδοχείο στο Διδυμότειχο (ΕΡΜΗΣ)

Μια ακόμη εφαρμοσμένη λύση θέρμανσης – ψύξης σε επαγγελματικό χώρο από την ADTHERM, η οποία προμήθευσε με μια αντλία θερμότητας 140 KW το ξενοδοχείο “Ερμής” στο Διδυμότειχο

Η ξενοδοχειακή μονάδα των 48 δωματίων, έχει εγκαταλείψει από τον Δεκέμβρη του 2012 την χρήση πετρελαίου για τη θέρμανση και την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης, εγκαθιστώντας αρχικά έναν λέβητα ξύλου 400 KW της ADTHERM και το καλοκαίρι του 2013 την αντλία θερμότητας των 140 KW, που παρέχει θέρμανση και ψύξη μέσω των fan coils που είναι εγκατεστημένα στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους.

Θανάσης Χατζηαντωνίου (ξενοδόχος): “Σώθηκα!”

Αξίζει να σημειωθεί οτι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ξενοδόχου, κ. Θανάση Χατζηαντωνίου, χάρη στον λέβητα ξύλου και τη δυνατότητα που είχε να προμηθευτεί μεγάλη ποσότητα ξύλων σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή για τον περσινό χειμώνα, περιόρισε κατά 80% (!) τα έξοδα θέρμανσης του ξενοδοχείου!

Τα λόγια του είναι χαρακτηριστικά: “Σώθηκα χάρη στην επιλογή μου αυτή. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη λειτουργικότητα και την εξοικονόμηση ενέργειας, τόσο με τον λέβητα ξύλου, όσο και με την αντλία θερμότητας που προμηθεύτηκα από την ADTHERM“. 

Αντίστοιχα, μειωμένες καταναλώσεις είχε η ξενοδοχειακή μονάδα και το καλοκαίρι για την ψύξη, με την αντλία θερμότητας να καταναλώσει αισθητά λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα σε σχέση με τον ψύκτη που είχε μέχρι πρότινος σε λειτουργία.

Με τον συνδυασμό των δύο συστημάτων θέρμανσης ο κ. Θανάσης Χατζηαντωνίου ευελπιστεί σε ακόμη μικρότερα κόστη θέρμανσης και παραγωγής ζεστών νερών χρήσης για τον φετινό χειμώνα, “παντρεύοντας” την οικονομία του ξύλου με την εργονομία και τη λειτουργικότητα της αντλίας θερμότητας.

Η ADTHERM έχει να προτείνει μια λύση για κάθε επαγγελματία, που ζητά αξιοπιστία και οικονομία