Καυστήρας πέλλετ σε φούρνο στον Καταχά Πιερίας (Πέτρος Αθανασιάδης)

Καυστήρας πέλλετ σε φούρνο στον Καταχά Πιερίας (Πέτρος Αθανασιάδης)

Σε μια ακόμη πετυχημένη μετατροπή σε φούρνο αρτοποιείου, με τοποθέτηση του ιταλικού αυτοκαθαριζόμενου καυστήρα πέλλετ ADGREEN OVEN, αντί του καυστήρα πετρελαίου, προχώρησε η ADTHERM.

Η μεταφορά του καυσίμου από τη δεξαμενή καυσίμου γίνεται αυτόματα με οριζόντιο κοχλία

H μετατροπή έγινε στον 8τέλαρο κυκλοθερμικό φούρνο του κ. Πέτρου Αθανασιάδη στον Καταχά Πιερίας, ο οποίος από την πρώτη κιόλας μέρας λειτουργίας με τον καυστήρα πέλλετ άρχισε να απολαμβάνει την εργονομία, την ευχρηστία και κυρίως τη μεγάλη οικονομία που προσφέρει η καύση πέλλετ, αντί του πετρελαίου.

Η αυτοσχέδια δεξαμενή, με το γυάλινο καπάκι για να διακρίνεται η στάθμη του πέλλετ, προσφέρει αυτονομία μερικών ημερών στον χρήστη

Χάρη στη βάση με ροδάκια και τη νέα πόρτα με μεντεσέ που κατασκευάστηκε για την τοποθέτηση του καυστήρα στο πυραγωγείο του φούρνου, η απομάκρυνση της στάχτης από την καύση γίνεται εύκολα και πρακτικά σε ελάχιστα λεπτά

Σύμφωνα με ακριβείς υπολογισμούς του αρτοποιού, τα κόστη λειτουργίας του φούρνου του μειώθηκαν κατά περίπου 55% τις καθημερινές (κατανάλωνε κατά δήλωση του 20-21 ευρώ πετρέλαιο και κατέβηκε στα 9-9,5 ευρώ πέλλετ), ενώ το Σάββατο, που η παραγωγή και οι ώρες λειτουργίας του φούρνου αυξάνουν, η εξοικονόμηση χρημάτων είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Η μετατροπή του φούρνου με καυστήρα πέλλετ δεν διαφοροποίησε τίποτα σε σχέση με την συνηθισμένη λειτουργία του, τον κατέστησε όμως εξαιρετικά πιο οικονομικό στη χρήση, μειώνοντας δραστικα τα κόστη, με αποτέλεσμα η απόσβεση της εγκατάστασης να είναι υπόθεση μόλις μερικών μηνών

H ADTHERM, χάρη στην τεχνογνωσία και τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της, προσφέρει μια αξιόπιστη λύση σε κάθε επαγγελματία αρτοποιό για να απαλλαγεί από το πετρέλαιο και να μειώσει τα λειτουργικά κόστη του κάτω από το μισό!