Γεωθερμική αντλία θερμότητας σε βιομηχανικό κτίριο στην Περίσταση Πιερίας

Γεωθερμική αντλία θερμότητας σε βιομηχανικό κτίριο στην Περίσταση Πιερίας

Η ADTHERM – Αναστασιάδης Δημήτριος Α.Ε. ανέλαβε να εξοπλίσει με μηχανήματα εξοικονόμησης ενέργειας τελευταίας τεχνολογίας την εταιρία “Ζαλίκας – Λιόντας Τεχνική”, για το νεόδμητο βιομηχανικό κτίριο που ανήγηρε για τη στέγαση της στην Περίσταση Πιερίας.

Βιομηχανικό κτίριο με αντλία θερμότητας ADTHERM  Γεωθερμική αντλία θερμότητας στην Κατερίνη

Το κτίριο, που περιλαμβάνει εκτός των χώρων εργασίας και χώρους γραφείων και σεμιναρίων, θερμαίνεται και ψύχεται με γεωθερμική αντλία θερμότητας που εισάγει η ADTHERM, ισχύος 80 KW. Για την εγκατάσταση απαιτήθηκαν δύο γεωτρήσεις και οι απαιτούμενες υδραυλικές συνδέσεις, ενώ τοποθετήθηκαν και δύο δοχεία αδρανείας χωρητικότητας 2.000 λίτρων συνολικά.

Δοχεία αδράνειας με γεωθερμική αντλία θερμότητας

Για τερματικά σώματα επιλέγησαν fan coil τύπου “κασέτα”, καθώς και δαπέδου (slim), τα οποία σε συνεργασία με τη γεωθερμική αντλία θερμότητας εξασφαλίζουν θέρμανση και ψύξη με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση, από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Fan coil τύπου κασέτα  Fan coil δαπέδου slim

Η πρότυπη εγκατάσταση στο κτίριο εξασφαλίζει εξαιρετικά χαμηλά κόστη λειτουργίας όλες τις εποχές του χρόνου, διασφαλίζοντας έτσι άμεση απόσβεση και προσφέροντας παράλληλα ανέσεις για το προσωπικό που εργάζεται σε αυτό.

   

Η ADTHERM έχοντας αναλάβει δεκάδες επαγγελματικές εφαρμογές (βιομηχανικά κτίρια, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωματια, γυμναστήρια, καταστήματα, φούρνους, θερμοκήπια, ξηραντήρια κ.α.) διαθέτει την τεχνογνωσία να προτείνει και να εφαρμόσει τις πλέον σύγχρονες και οικονομικές λύσεις στον τομέα της θέρμανσης, της ψύξης και της παραγωγής ζεστού νερού χρήσης.