Καυστήρας για πέλλετ και κουκούτσια ελιάς στον Πολύγυρο Χαλκιδικής (κ. Δημήτρης Βόρδος)

Καυστήρας για πέλλετ και κουκούτσια ελιάς στον Πολύγυρο Χαλκιδικής (κ. Δημήτρης Βόρδος)

Η δυνατότητα για καύση πολλαπλών τύπων καυσίμων, που προσφέρει ο κορυφαίος καυστήρας πέλλετ και βιομάζας στην Εΰρώπη, ο ιταλικής κατασκευής ADGREEN, αποτέλεσε σημαντικό εφόδιο στην προσπάθεια του κ. Δημήτρη Βόρδου, από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, προκειμένου να μειώσει αισθητά τα κόστη θέρμανσης της οικίας του, αξιοποιώντας παράλληλα οικολογικά και ανανεώσιμα καύσιμα, όπως το πέλλετ ξύλου και η βιομάζα.

Λέβητας καυστήρας πέλλετ στον Πολύγυρο Χαλκιδικής Καύση κουκουτσιού ελιάς με καυστήρα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Εκμεταλλευόμενος τη δυνατότητα του καυστήρα ADGREEN SP, με το πρότυπο σύστημα μηχανικού καθαρισμού με μεταλλικά έμβολα, πλέον του καθαρισμού με αέρα που επίσης διαθέτει, ο κ. Βόρδος, πετυχαίνει να καίει ταυτόχρονα και αποτελεσματικά, πέραν από πέλλετ, και βιοκαύσιμα, όπως το κουκούτσι της ελιάς.

Καυστήρας πέλλετ και βιομάζας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Το χαμηλότερο κόστος αγοράς του (ολόκληρου) κουκουτσιού ελιάς από τα ελαιοτριβεία, σε συνδυασμό με τη σχετικά υψηλότερη θερμογόνο δύναμη που διαθέτει από το πέλλετ ξύλου, συμβάλλουν ώστε η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων να ξεπερνά το 70% σε σχέση με τα κόστη πετρελαίου που απαιτούνταν μέχρι πρότινος.

Καυστήρας για πέλλετ και κουκούτσια ελιάς στη Χαλκιδική

Η εγκατάσταση του λέβητα στερεών καυσίμων BIOTOM 45 KW, όπου προσαρμόστηκε ο καυστήρας πέλλετ  ADGREEN SP 10-55 KW, έγινε από τον εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της        ADTHERM στην περιοχή, την εταιρία “Αρβανίτης Χ.-Λαλάς Ι.” και θερμαίνει μονοκατοικία 200 τ.μ.