Καυστήρας πέλλετ σε φούρνο στην Αμαλιάδα Ηλείας

Καυστήρας πέλλετ σε φούρνο στην Αμαλιάδα Ηλείας

Καυστήρας πέλλετ σε φούρνο στην Αμαλιάδα Ηλείας

Την οικονομία που αναζητούσε, σε συνδυασμό με τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων που προσφέρει καθημερινά στους πελάτες του εξασφάλισε ιδιοκτήτης φούρνου στην Αμαλιάδα Ηλείας, επιλέγοντας να εγκαταστήσει στο αρτοποιείο του τον κορυφαίο καυστήρα πέλλετ για φούρνους της αγοράς.

Η εγκατάσταση έγινε από τον συνεργάτη της ADTHERM, Θόδωρο Σπυρόπουλο, ο οποίος τοποθέτησε τον αυτοκαθαριζόμενο καυστήρα πέλλετ ADGREEN SP OVEN 100 KW στον κυκλοθερμικό φούρνο, ο οποίος συνδέθηκε, όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες, με οριζόντιο κοχλία μεταφοράς του καυσίμου, με αυτοσχέδια δεξαμενή.

Χάρη στη μετατροπή με καυστήρα πέλλετ, αντί του πετρελαίου, η εξοικονομήση χρημάτων των επαγγελματία αρτοποιού ξεπερνά το 60% σε σχέση με τις δαπάνες για πετρέλαιο, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει τέλειο ψήσιμο, στις ίδιες ακριβώς συνθήκες με εκείνες που λειτουργούσε ο φούρνος. 

 Η δεξαμενή αποθήκευσης του πέλλετ κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις διαστάσεις του διαθέσιμου χώρου για να εξυπηρετεί τη λειτουργικότητα και την εργονομία της εγκατάστασης

  

Η πόρτα του φλογοθαλάμου μετατράπηκε για να υποδεχθεί τον καυστήρα πέλλετ, με την κατασκευή νέας φλάντζας. Η ποιότητα καύσης διατηρείται εφάμιλλη με εκείνη του πετρελαίου

Η τοποθέτηση καυστήρα πέλλετ σε φούρνο, αποτελεί την καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει αυτή την εποχή ένας επαγγελματίας αρτοποιός, καθώς του εξασφαλίζει εργονομία, λειτουργικότητα και κυρίως οικονομία, με την απόσβεση του κόστους μετατροπής να επιτυγχάνεται σε λίγους μόλις μήνες.