Καυστήρας πέλλετ σε φούρνο αρτοποιείου στη Λαμία (εγκαταστάτης Ηλίας Καρέλης)

Καυστήρας πέλλετ σε φούρνο αρτοποιείου στη Λαμία (εγκαταστάτης Ηλίας Καρέλης)

Μεγάλη οικονομία, με αξιόπιστη λειτουργία και χρηστικότητα, εξασφάλισε ένας ακόμη αρτοποιός που εμπιστεύτηκε τον κορυφαίο ιταλικό καυστήρα πέλλετ ADGREEN OVEN 100 KW. Πρόκειται για τον κ. Γιώργο Χριστόπουλο, ο φούρνος του οποίου βρίσκεται στη Λαμία. 

Καυστήρας πέλλετ ADGREEN στη Λαμία

Τη μετατροπή από το πετρέλαιο στο πέλλετ ανέλαβε ο εγκαταστάτης και συνεργάτης της ADTHERM στη Φθιώτιδα, Ηλίας Καρέλης, ο οποίος ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη διαδικασία αλλαγής και παρέδωσε την εγκατάσταση έτοιμη προς λειτουργία. 

Ο μηχανολόγος και συνεργάτης της ADTHERM στη Φθιώτιδα, Ηλίας Καρέλης

Όπως διακρίνεται στις φωτογραφίες, χρειάστηκε να τροποποιηθεί η πόρτα του κυκλοθερμικού φούρνου, προκειμένου να προσαρμοστεί ο νέος καυστήρας πέλλετ ADGREEN OVEN, που αντικατέστησε εκείνον του πετρελαίου, ενώ κατασκευάστηκε και ξύλινη δεξαμενή αποθήκευσης του πέλλετ, από όπου αντλεί το καύσιμο ο αυτόματος κοχλίας μεταφοράς.

10

Ο καυστήρας πετρελαίου (δεξιά) έδωσε τη θέση του στον καυστήρα πέλλετ ADGREEN OVEN, που λειτουργεί με χαμηλότερα κόστη κατά 60%

Το μόνο που έχει να κάνει ο αρτοποιός είναι να πατά ένα κουμπί για το άναμμα του καυστήρα ADGREEN OVEN στο ξεκίνημα του φουρνίσματος κάθε βράδυ. Όλα τα υπόλοιπα γίνονται αυτοματοποιημένα και αξιόπιστα, προσφέροντας λειτουργικότητα στον επαγγελματία, που εξοικονομεί το 60% των χρημάτων που απαιτούνταν μέχρι πρότινος με τον καυστήρα πετρελαίου!