Μπόιλερ με αντλία θερμότητας για παραγωγή ζεστών νερών χρήσης στο ξενοδοχείο ALARZO στην Παραλία Κατερίνης

Μπόιλερ με αντλία θερμότητας για παραγωγή ζεστών νερών χρήσης στο ξενοδοχείο ALARZO στην Παραλία Κατερίνης

Τα μπόιλερ με αντλία θερμότητας, που εισάγει η ADTHERM και έχει εφαρμόσει σε δεκάδες ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Πιερία και τη Χαλκιδική, επέλεξε για την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης στο νεότευκτο ξενοδοχείο του στην οδό Βασιλέως Παύλου 26 στην Παραλία Κατερίνης ο επιχειρηματίας, Λάζαρος Καρασαββίδης.

Σε συνεργασία με ηλιοθερμία από δέκα επιλεκτικούς συλλέκτες 2,3 τ.μ. και σε σύνδεση με ένα μπόιλερ λεβητοστασίου 1.000 λίτρων, τα δύο μπόιλερ με αντλία θερμότητας 300 λίτρων έκαστο της ADTHERM θα παράγουν ζεστά νερά χρήσης κατ’ απαίτηση, με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας και χρημάτων.

Μπόιλερ με αντλία θερμότητας στο ξενοδοχείο ALARZO

Τα μπόιλερ με αντλία θερμότητας αποτελούν την οικονομικότερη λύση για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε επαγγελματικούς χώρους και ξενοδοχεία, χάρη στον υψηλό βαθμό COP, που απαιτεί ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, που στην περίπτωση των ξενοδοχείων είναι ακόμη χαμηλότερη και προσφέρει επιπλέον εξοικονόμηση χρημάτων, λόγω της σταθερής τιμής προμήθειας της κιλοβατόρας (kw/h), η οποία είναι 0,11 ευρώ.

Pump station

Το pump station που μεταφέρει τα ζεστά νερά των ηλιακών στο μπόιλερ

Τα μπόιλερ με αντλία θερμότητας της ADTHERM καταναλώνουν μόλις 600 watt (0,6 kw/h) ανά πλήρη ώρα λειτουργίας και υπολογίζεται οτι απαιτούν περίπου 3 ώρες για να θερμάνουν από τους 15ο C του δικτύου ύδρευσης στους 55ο C τα 300 λίτρα νερού της χωρητικότητας τους. Χάρη βέβαια στο σύστημα ανακύκλωσης που διαθέτουν, πετυχαίνουν ταχύτερα να έχουν σε μόνιμη βάση διαθέσιμη στη θερμοκρασία που έχουμε ορίσει την ποσότητα νερού της χωρητικότητας τους. 

Διαφορικός θερμοστάτης

Ο διαφορικός θερμοστάτης ελέγχει τις θερμοκρασίες του μπόιλερ των 1.000 λίτρων και των ηλιακών συλλεκτών

Τα μπόιλερ με αντλία θερμότητας της ADTHERM είναι πιστοποιημένα (CE) και κατασκευασμένα με τα υψηλότερης ποιότητας και αντοχής υλικά, για να είναι αθάνατα στο πέρασμα του χρόνου, ενώ παρέχονται με εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών

Τρίοδη βάνα

H τρίοδη βάνα που τοποθετήθηκε στην έξοδο του μπόιλερ λεβητοστασίου των 1.000 λίτρων εξασφαλίζει οτι όσο διαθετει η εγκατάσταση απόθεμα ζεστού νερού από τους ηλιακούς συλλέκτες, η εγκατάσταση θα τροφοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από αυτό και όταν πέσει η θερμοκρασία κάτω από το σημείο που έχουμε ορίσει (50 βαθμούς Κελσίου), τότε η παροχή μεταφέρεται στα μπόιλερ με αντλία θερμότητας, που είναι συμπληρωμένα και βρίσκονται σε αναμονή. Με αυτό τον τρόπο εκμεταλλεύομαστε όλη την δωρεάν ηλιακή ενέργεια και πετυχαίνουμε τη λιγότερη δυνατή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στα μπόιλερ με αντλία θερμότητας. 

Το ψηφιακό display του μπόιλερ με αντλία θερμότητας

Το ψηφιακό touch screen χειριστήριο του μπόιλερ με αντλία θερμότητας, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένο διαφορικό θερμοστάτη. Όπως διακρίνεται η θερμοκρασία νερού που έχει αποθηκευμένο έχει οριστεί στους 55οC.

Φίλτρα αλάτων

Στην εγκατάσταση τοποθετήθηκαν φίλτρο αλάτων και φίλτρο μικροσωματιδίων

Τα μπόιλερ με αντλία θερμότητας της ADTHERM ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό για το υψηλής αντοχής ανοξείδωτο εσωτερικότους, για τις δύο σερμπαντίνες που διαθέτουν στο εσωτερικό τους, οι οποίες τα καθιστούν ουσιαστικά τετράθερμα (αντλία θερμότητας, ηλιοθερμία, σύνδεση λέβητα στη σερμπαντίνα και ηλεκτρική αντίσταση που είναι ενσωματωμένη) και για τον ενσωματωμένο διαφορικό θερμοστάτη που διαθέτουν στο ψηφιακό χειριστήριο τους. Και όλα αυτά σε ασυναγώνιστη τιμή!